Радев пред „Евронюз“: В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в ЕС (ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)

Снимка: Фейсбук

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, заяви президентът Румен Радев пред „Евронюз“ по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията „Трансперънси Интернешънъл“. В интервю за телевизията Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

„Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието – 5, 10, 50 години?“, казва Радев.
Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви още президентът.

„Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?“, каза той.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма. Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Radev e satia kato garvana i kogato vleze v jatoto graci kato drugite garvani ne virvam ce Rossie ste varne krim na Ukrajna no trabva da varne na Tatarite. kogato presidenta govori ce ne naj golimata korupcjie v vojnoto ministrersvo e naj glamata

  2. тоя с меките китки, вместо да се лигави, да назове и най-корумпираната нация в европа… отделно да каже и конкретната причина за случилото се в крим.

  3. тоя с меките китки, вместо да се лигави, да назове и най-коpумпираната нация в европа… отделно да каже и конкретната причина за случилото се в кpим.

Отговорете