Премиерът Бойко Борисов кацна в Страсбург (СНИМКИ)

43-годишен мъж загина в София след падане от 15-я етаж

Министърът на екологията оттегли своя заповед

Националният военен университет обновява базите си с 16 млн. лв. Това ще са първите мащабни ремонти от 10 години насам

Полицаи иззеха над половин килограм кокаин в Пазарджик Задържан е дилър с множество регистрации за блудство, изнасилвания и наркотици

Евакуираните, заради вулкан на Филипините, са вече 15 000

Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да избяга край Харманли

Шофьор с 1,6 промила алкохол в кръвта помете спирка в София

Лидер на косовските сърби беше показно разстрелян

Разкриха частни охранители без лиценз в Свищов Нелегалните гардове са пазили два обекта

Задържаха агресивен лекар в нетрезво състояние по време на дежурство в София

Български превозвачи се притесняват, че гръцките фермери пак готвят гранични блокади

Обраха шофьор на катастрофирал румънски микробус

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Двама непълнолетни потрошили 12 автомобила в Пловдив

Радев за жертвите на комунизма: Поклон пред паметта им

В нашата история отворените рани и незатворените страници все още са много. Това заявява президентът Румен Радев по повод Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим – 1 февруари. Радев отправи кратко послание във Фейсбук.

„Като държавен глава споделям убедеността, че единствено заедно, казвайки цялата истина и без да търгуваме с миналото, можем да преодолеем болезнените разделения в обществото ни. Всяка невинна жертва заслужава нашата почит.
Поклон пред паметта на жертвите!“, написа още президентът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Да , 27 г. ни занимават с жертви, включитоелно много от тях измислени.Целта е ясна- оправдаване на пладнешкото разграбване на държавата! Само през 1993г парламента гласува 150 мил. лева за жертви! Кога ще се направи ден за жертвите на прехода??

 2. Да , 27 г. ни занимават с жертви, включително много от тях измислени.Целта е ясна- оправдаване на пладнешкото разграбване на държавата! Само през 1993г парламента гласува 150 мил. лева за жертви! Кога ще се направи ден на жертвите на прехода??

 3. А нещо за жертвите на демокрацията? И тоз подлога кат предишния…

 4. Ей много знаете вие боклуци долни. Прадядо ми в Белене са го съсипали защото е бил офицер в царската армия. И той ли е бил измислен бе Пешко?

  1. Съдейки по теб, вероятно е бил изрoд заслужил гърча и изолацията. И явно е било недостатъчно. Както флинт по долу казва, фактът, че е бил царски офицер не е достатъчно основание за репресии.

 5. Надявам се, да дойде ден и да се сетим колко хора бяха жертвани по време на така нар. „преход към демокрация“. Колко невинни хора бяха принудени да напуснат дом и родина, за да търсят препитание в чужбина!

 6. Ало , модераторите , защо не пускате коментара ми ? Не съм използвал никакви обиди, лъжи , нецензурни думи .

 7. Абсолютно СЪГЛАСНИ с Петър, Коментар и Гражданин:) Напълно споделяме мнението им. А Румко празидентин пак се изложи, удобно забравяйки какво той лично дължи на т.нар. “мракобесен“ режим. Къде си взе образованието без пари, колко плащаше за храна в студентските столове, транспорт, почивки и пр.- Румко забрави, че е роден 62-63 на миналия век:))) Неблагодарността е един от най-черните грехове и се наказва най-тежко. Тоя изглежда нема да е по-добър от плевко-лакомията/лизач на мръсни подметки. Та кога ще честваме “празника“ на жертвите на “демохрацията“. Тъй като и ние сме такив, а и много наши роднини и приятели искаме да знаем датите, за да се подготвим. Може да го направим всяко 2 число на всеки месец, докато изгоним гнилажа, подобен на румко. Да не забравя, че излага с поведението си и възрастните си родители и децата си.
  С уважение Обединени – жертви на“ демохратичния“ преход от последните 26 г.

 8. Флинт не се ядосвай:) И при нас е така, но понякога се разсейват и ни хммм “допускат“:)

 9. Модераторите , тоя cornholio пише „боклуци долни“ , а вие сте го пуснали .Защо не пускате моя коментар , в който му отговарям ? Това означава , че го толерирате , а мен цензурирате – защо?

 10. Увисналия , до 1960 г . в квартала в София , в който живеех , общувах с деца на двама царски офицера – с едното дете бяхме съученици , а другото беше съседско . И двамата бащи – царските офицери си живееха кротко и спокойно и никой не ги закачаше за нищо . Така , че самият факт „царски офицер“ не е бил аргумент за вкарване в Белене , а нещо друго – я активна антидържавна дейност , я криминална такава .

 11. Явно модераторите не пускат коментара ми за лъжата на Цачева за убийството на криминалнопроявения й дядо .

 12. Да, флинт е прав. Ние също имаме такива приятели. Дядото им е бил един от най-богатите фермери в София. Почти цялото сегашно Младост е било негови ягодови, малинови полета. Много хора са работили за него.. След 9 септември 1944 г вместо да го опандизят за експолатация на 1000 бедни българи, те само му взеха земите и построиха 1000 жилища за българите (вместо да си ги приберат за себе си както направиха “демохратите“от преходя:)) На дедкото обаче му оставиха 3 етажна къща с огромен двор в центъра на София + вила в Боровец и още едно малко къще в София:) Щерка му, или майката на френдовете ни, никога не е работила и след развода й се издържаше и то доста добре, като продаваше злато, останало от тате й:))) и защо комунетата не са му го взели? Румко празидант да отговори или 80 г му родители да отговорят. Нали те го възхваляваха колко честен, почтен, скромен и неалчен било синчето им:) И даже не лъжело и не се борело за високи/незаслужени заплатки:)

 13. През ноември 1943 г. на конференцията в Техеран „Тримата големи” решават да бъде потърсена отговорност от виновните за разпалване и водене на Втората световна война. Това намерение впоследствие заляга и в т. 10 на Потсдамската декларация от 26 юли 1945 г., предвиждаща „сурово правосъдие над военните престъпници”. На Лондонската конференция, проведена от 26 юни до 8 август 1945 година, СССР, САЩ, Великобритания и Франция приемат „Лондонското споразумение“ („Нюрнбергска харта“, неразделна част към което е Уставът (статут) на Международния военен трибунал. Според установената международна практика държавите-победителки винаги налагат своята воля на победените страни, като тяхната воля се ползва със статута на императивно международно право без съобразяване с националните законодателства и без право на оспорване. Така става и след Втората световна война. Член 5 от Парижкия мирен договор от 1947 г. също задължава със задна дата България да задържи и предаде на съд лицата, извършили, заповядали или съдействали за извършването на военни престъпления или против мира и човечеството. Правораздавателната дейност на Народния съд в България получава изричното потвърждение и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Потвърждение дава и декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 год. и Женевската конвенция от 1949 год. за защита на жертвите от войната.

 14. Да припомним, че през 1987 г. в класацията на ООН по индекс на човешкото развитие социалистическа България беше на 27 място между 130 държави в света. Безпристрастна оценка за политиката на управлявалите тогава България!

 15. “Правораздавателната дейност на Народния съд в България получава изричното потвърждение и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Потвърждение дава и декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 год. и Женевската конвенция от 1949 год. за защита на жертвите от войната.“ Изключително ценна информация, Браво на Донев. Ние това не го знаехме. Излиза, че радев и правителство защитават и са на страната на индивиди, извършили престъпления срещу човечеството.. Разбира се това не ни учудва, виждайки как се отнасят към собствените си сънародници последните 26г. Тези са просто садисти и мизантропи. Ако не ги махнем, жална ни майка:(

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.