Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

Радев иска още помощ за бежанците от ЕС (обзор)

Президентът Румен Радев призова в Брюксел за увеличаване на подкрепата за държавите, формиращи външните граници на ЕС.

Миграционната криза, гарантирането на сигурността на европейските граждани и перспективите за увеличаване на икономическия растеж в ЕС, са били водещите акценти по време на срещата на президента Румен Радев с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел. Румен Радев е на първата си работна визита в чужбина след встъпването си в длъжност като държавен глава.

Според президента Дъблинското споразумение заплашва да превърне държавите от периферията на ЕС в буферна зона за влизащите в Европа мигранти.

„Трябва да бъдем сигурни, че нашата граница ще бъде защитена достатъчно добре. Сравнете оборудването на нашите полицаи с това на хората от Фронтекс. Разликата е огромна и трябва да изравним условията“, подчерта Радев.

Доналд Туск изразил подкрепата си за предприетите от българските институции мерки за засилване на охраната на външните граници на съюза, както и очакване страната ни да посочи областите, в които се нуждае от допълнителна подкрепа.

В отговор на журналистически въпрос дали на срещата е бил обсъждан следващият български представител в Европейската комисия, президентът Радев заяви, че не е добре решението за този пост да бъде взето в условията на изострена предизборна кампания и че това следва да е ангажимент на следващото правителство.

В първия ден от работното си посещение в Брюксел програмата на Радев предвижда срещи и с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Малоумно е да сравняваш оборудването на нашите граничари с това на фронтекс. Фронтекс е създадена и финансирана от гoведата на меркел да вкарва имигранти в европа, докато нашите не напълно демократизирани граничари си мислят, че трябва да пазят границите.

  2. Търсим не помощ „ЗА“ бежанците, а помощ „СРЕЩУ“ бежанците. Драги журналисти, хайде да почнем да си казваме нещата каквито са.

  3. Това не са бежанци. Стига с тези пинизи.
    Трябват бойци като Вергил Ваклинов, кучето Вихър и АК.
    В краен случай границата може да бъде отворена само за старци, жени и деца.
    Останалите кръгом и бегом до хоризонта с манерката за мъгла.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.