Радев към президента на Германия: Пакетът “Мобилност” е срещу принципите на ЕС

Снимка: Архив

Споделих с германския президент, че пакетът „Мобилност“ е насочен срещу принципите на ЕС. Това каза държавният глва Румен Радев по време на пресконференция след среща на четири очи с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер.

„Този пакет според нашите разбирания е насочен и срещу единния пазар и четирите свободи в ЕС. Също така обсъдихме и големите инфраструктурни, енергийни проекти, колко е важно диверсификацията на маршрутите и източниците за газ и че реализацията на тези проекти има пряко значение за сигурността и конкурентоспособността на Европа", добави Радев.

Той уточни, че "занапред ще продължим да разчитаме на подкрепата на Германия за нашето членство в Шенген, в еврозоната, в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Най-ценното в нашите връзки това са всъщност отношенията и контактите между хората“.

По думите му има над 300 хил. български граждани, които живеят, учат и работят в Германия. „Нараства броят на германците, които живеят и работят в България“, каза той и уточни, че това е живият мост между двете страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България