Радев на среща с немски индустриалци

Президентът Румен Радев пристига днес в Берлин за участие в икономически форум, посветен на България.

Освен че ще проведе с немския си колега Йоахим Гаук,

държавният ни глава прие поканата на Източния комитет на германската икономика, на Федералното министерство на икономиката и енергетиката, на Сдружението на германските индустриалци и търговци, на Германо-българската индустриална и търговска камара, както и на Германо-българския форум.

Радев е поканен като почетен гост на събитието. Той ще произнесе реч, след което е предвидена дискусия с държавния ни глава. Тя ще бъде водена от д-р Фолкер Трайер, заместник изпълнителен директор на Сдружението на германските индустриалци и търговци – DIHK, което има вековна история – основано е на 13 май 1861 г.

То представлява интересите на всичките 79 германски промишлени и търговски камари и ги отстоява при решения на федералните власти и европейските институции. Същевременно DIHK координира работата на световната мрежа на германските задгранични търговски камари.

Седалището е в Дома на германската икономика в Берлин. Точно там, в зала „Менделсон“, реч ще произнесе президентът Румен Радев, след което ще отговаря на въпроси.

В поканата, изпратена от DIHK, изрично се посочва задоволството, че българският държавен глава е приел да участва в посветения на страната ни икономически форум.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Я да видим как радев ще сащитава интересите на България и Българите на форума. Немците сигурно знаят за “стандарта“ на България, за цените и заплатите-соц. помощи:( Това вероятно ще им бъде изгодно, в смисъл евтина работна ръка и евтини материали:) а какво ще бъде изгодно за България Руменчо? все пак за 10 000 на мес???? трябва да се покажа повече от яка работа, нали?

  2. Както е повлякъл крак почвам да осъзнавам, че и от плевнята по надолу можело да се падне…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.