Радев свиква КСНС заради корупцията (обзор)

На 8 април (понеделник) от 13.00 часа на “Дондуков” 2 президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема: “Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки”.

На 21 март Радев коментира в Кюстендил скандала с имотите на властта: “Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността”.

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова призова държавния глава да наложи вето на закона за вероизповеданията и да свика КСНС.

“Решението на КСНС, с което всички бяхме съгласни, беше да се намери вариант да се спре финансирането на вероизповеданията в България от чужди държави, а приетият закон отсрочи задълженията на мюфтийството и остави външното финансиране, тоест и волята на КСНС е подменена”, обясни Нинова

“Смятам, че президентът прекалено дълбоко нагази в политическата кал. Можеше да запази рейтинга си, но явно има някакви други цели, негово право - негова работа”, заяви лидерът na НФСБ и депутат от “Обединени патриоти” Валери Симеонов в коментар pа предстоящото заседание на КСНС.

По повод казуса с имота на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Симеонов разясни, че на негово място би се оттеглил, за да не пречи на разследването. Но, подчерта той, нека да се установи има ли нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика