Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока към единни действия, защото разпокъсаността не води до резултати. Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).

По време на срещата беше представен новият управителен съвет и основните мероприятия и инициативи, залегнали в решенията на конгреса от септември 2017 г.

Държавният глава изрази признателността си за приноса на СОСЗР във военно-патриотичното възпитание на младите хора, за работата с подрастващото поколение, за поддръжката на военните паметници, както и за цялостната дейност на Съюза. „Членовете на Съюза заслужават достойно отношение и положение в обществото ни“, посочи президентът, според когото държавата може по-активно да се възползва от експертния капацитет на запасните военни.

Румен Радев приветства ръководството на СОСЗР за инициативата му да бъде приет Закон за запасното войнство.

„Планираме през септември да организираме Национален събор на запасното войнство, по време на който да запознаем младите хора в България с дейностите на Съюза, както и да работим за повишаване на привлекателността на военната служба“, заяви председателят на организацията ген. Златан Стойков. Той представи пред държавния глава предприетите от СОСЗР стъпки по официалното признаване на Съюза като национално-представителна организация на запасното войнство.

В хода на разговора бяха обсъдени различни теми, сред които пенсионното осигуряване и социално-битовите придобивки на военнослужещите от запаса.

Председателят на Съюза ген. Златан Стойков удостои държавния глава с плакет на организацията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България