Радев: Ситуацията в Хасково напомня за синдрома „Чернобил“

„За проблема се е знаело още от септември месец миналата година, а ние разбираме чак сега. Информацията е укривана”.Това заяви президентът Румен Радев в Хасково, коментирайки проблема с водата с повишено съдържание на уран. Според него ситуацията напомня за синдрома Чернобил. „Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск живота и здравето на хората“.

Действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково са адекватни и своевременни, подчерта още държавният глава след срещата си с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов.

Местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия за разрешаване на проблема. Областният управител и кметът на Хасково са уверили президента, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората. Надеждата на всички е, че няма да се стигне до воден режим в града.

Помолен да коментира работата на служебното правителство държавният глава даде висока оценка за организацията и провеждането на открити, честни и справедливи избори, както и на работата по подготовката на председателството на Съвета на ЕС, която се движи по график.

„Констултациите с парламентарно представените партии започват следващата седмица. В понеделник са срещите с Обединените патриоти, ДПС и Воля”, обяви президентът Румен Радев.

В отговор на журналистически въпрос дали ще бъде спазен срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, държавният глава каза, че се работи усилено по завършването на строежа. „Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена”, категоричен беше Румен Радев.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Льотчик, вземи научи разликата между „синдром“ и „ядрена авария“. Ще те разбираме по-лесно, ако говориш грамотно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.