Вижте какво откри ГДБОП в бърлогата на групата за компютърни измами (СНИМКИ)

Парламентът отхвърли и 8 лв., и 1 лв. на глас за партийните субсидии

Депутат попита репортерка с какво бельо е (ВИДЕО)

Жена загина при катастрофа на Е-79 край Ребърково

Съдът на ЕС: Собствениците на апартаменти са длъжни да плащат и отоплението на общите части

Седем са кандидатите за шеф на БНР

Собственикът на „ТАД груп“ Иван Тодоров остава в ареста

България и САЩ с форум за киберсигурността Н. Пр. Херо Мустафа: След разговорите във Вашингтон отношенията са на следващо ниво

Президентът Радев: Имаме криза във водния сектор, нужна е цялостна стратегия

МЗХГ и МОН обявяват конкурс „Моето стопанство“ част от кампания „Супер фермер“

Новата Мис Плеймейт: Нямам любим, само секспартньор

Кметът на Търговище представи екипа си

МВР затяга мерките за сигурност около 8 декември

Банско вече с 80 см сняг

МВнР: Няма данни за пострадали или загинали българи при пожара в Одеса

Радев с вето за високите данъци на стари коли (Обзор) Държавният глава видя политическа цел в прокурорската проверката за Атанас Семов

Кметове го упрекнаха, че яхва недоволството

Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за Закона за корпоративното подоходно облагане, за да спъне по-високия данък за хората със стари автомобили.

„Замърсяването не се дължи на притежаването на пътното превозно средство, а на неговото използване“, обяви Радев след тържествената церемония по клетвата на новите 4 конституционни съдии.

Междувременно ръководството на НСОРБ поиска среща с държавния глава, за да може кметовете да обяснят полезността на данъка. „Не е нормално политиците да яхват недоволството на хората. Искаме среща с президента, за да му обясним ползите от законопроекта“, заявиха кметовете от Националното сдружение на общините в България.

„Не съм изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила прокурорска проверка през 2016 г., която се възбужда няколко дни след като е обявена моята номинация. Това ми дава основание да вярвам, че целта е политическа“, заяви Радев в отговор на въпрос относно инициираната проверка на причините за отказ от образуване на разследване срещу номинирания от държавния глава за конституционен съдия Атанас Семов.

Припомняме, че преди дни ВКП разпореди на Апелативна прокуратура – София да извърши служебна проверка относно отказа на СГП да образува досъдебно производство заради магистърска програма, свързана с името на новозаклелия се Атанас Семов. Конституционните съдии са с мандат от 9 години се ползват с имунитет и след клетвата им срещу тях не може да се образува наказателно преследване, освен при достатъчно данни за престъпление от общ характер. Вчера клетва положиха още Красимир Влахов, Павлина Панова и Надежда Джелепова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.