Радина Величкова носи радост и злато за България, очакваме втори финал на европейското първенство по лека атлетика за девойки (ВИДЕО)

Радина Величкова продължава със силното си представяне на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18-годишна възраст в Банска Бистрица, Словакия. След като само преди ден триумфира с титлата в бягането на 100 метра, днес българката блесна и в скока на дължина.

16-годишната атлетка се класира на финала в дисциплината. Тя записа резултат от 5.86 метра и по този начин ще може да се бори за още един медал. Финалът е по-късно тази вечер.

Радина е най-бързата спринтьорка на 100 м в Европа при девойките. Величкова триумфира с време от 11.46 секунди. Така възпитаничката на Ива Пранджева постави нов национален рекорд и донесе на страната ни първа титла на Стария континент.


Среброто завоюва Шаде Лапорал (Франция) с 11.54 секунди, а бронза грабна Мия От (Естония) с 11.62.

Половин час преди триумфа на спринтьорката България спечели и първия си медал на шампионата. Той бе завоюван в бягането на 110 м с препятствия от Християн Касабов, който се нареди трети. Варненецът финишира за 13.47 секунди, като за място на почетната стълбичка изпревари с една хилядна Тоби Райт (Великобритания). Шампион стана Киян Ескалона (Италия) с 13.22 секунди, следван от Люка Домерже (Франция) с 13.34.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт