Радио блондинки заразяват със смях

Цвети Георгиева и Елена Асенова са единственият дамски ефирен дует

Да работиш “блондинка” е перфектната професия - това твърдят двете водещи на забавното сутрешно радио предаване “Шоуто на блондинките” по Radio Fresh!

Ефирът на най-слушаната хитова радиостанция се оцветява в русо всяка делнична сутрин между 7 и 11 часа, а Цвети Георгиева и Елена Асенова, събрани в единствения дамски радио дует, споделят, че “блондинстването”дава онази доза сутрешна лудост, без която денят би бил скучен, досадно подреден и сиво интелектуален. “Или както обичаме да казваме: във всяка блондинка дреме по една умница, глупачка, ангел, демон, фея или вещица…Ние знаем точно коя да събудим, за да гарантираме на нашите слушатели веселата част от деня и да оставим тъгата за вечерните новини по телевизията.”

А събуждането започва точно в осем сутринта със старта на шоуто. И двете водещи признават, че ранното ставане не е най-големият им талант, но още от първата секунда в ефир адреналинът им така се вдига, че нищо не може да ги спре да говорят в следващите три часа. “Не че след тях пазим тишина. То вече си е професионална деформация. Имам чувството, че ако ме накарат да мълча, ще излизат субтитри от мен” - смее се Цвети, а Елена добавя: “Гордеем се с най-забавните и интересни слушатели, които ни се обаждат в ефир или коментират темата във Facebook и често ни оставят дълбоко замислени или просто превиващи се от смях след поредното им включване”.

Двете блондинки всеки ден завъртат шоуто около определена тема. Най-често тя е свързана с отношенията мъже-жени, защото “хората силно се вълнуват от това и колкото и да се твърди, че вече всичко е казано, ние винаги успяваме да извъртим още една гледна точка, която си заслужава вниманието”.

Всичко започва с live видео в официалната Facebook страница на радиото, където двете момичета представят сутрешната тема, кръстосвайки позициите си.

“Избрахме да представяме въпросите си с видео, защото така контактът ни с хората е още по-активен, а и никое друго сутрешно радиошоу не го прави!” - казва уверено Елена, докато проверява профила им във Facebook. “Страницата ни е с най-голямата фен база от всички радиа в България, имаме над 320 000 приятели, които всеки ден стават все повече” - допълва Цвети.

Дали обаче момичетата не се притесняват всеки ден да са пред камера? Цвети вдига завесата малко в тази посока: “Да, всъщност е малко странно, защото все пак сме радио и хората са свикнали да ни слушат, а не да ни гледат. Но мисля, че наистина им харесва този нов достъп до радиото и това, което се случва зад микрофоните.”

“А и ние често се появяваме без грим, прическа и сценарий! Държим се и изглеждаме така все едно камерата я няма, а хората оценяват това и точно тази непринуденост им е толкова интересна” - споделя Елена със смях на човек, който наистина се забавлява с това, което прави.

Може би точно в това се крие тайната на успеха на шоуто - то е не просто работа, а част от живота на своите водещи. Елена и Цвети се запознават преди повече от 10 години в Radio FRESH!, където всяка от тях има свое предаване. И даже в началото никак не се харесват. “Ако някой ми беше казал, че един ден с Елена ще водим общо предаване и че ще бъдем приятелки, щях да му се изсмея” - разказва Цвети с приятна носталгия в гласа. “Шоуто на Блондинките” се появява като добре обмислен експеримент, който се оказва толкова успешен, че бързо намира своето място в ефир и вече над едно десетилетие достойно разсмива и отвлича от ежедневните проблеми своите слушатели.

За това време, Цвети и Елена преминават през много житейски предизвикателства, за определен период от време дори са далеч от ефира, но в крайна сметка се завръщат към проекта. “Както обичам да казвам - ние може и да се откажем от шоуто, но шоуто никога не се отказва от нас!” - шегува се Елена.

Не го правят и слушателите, които започват деня си с тях. Имат всякакви: от телефонни терористи, мълчащи на линията, през романтични обожатели и нереализирани философи, които трудно могат да бъдат прекъснати. “Най-много харесвам тези, които споделят личните си истории, защото няма по-добър аргумент от опита” - казва Елена, а Цвети изброява някои от странните случаи. В колекцията им има споделената мъка на млада жена зарязана бременна от приятеля си; разказа на мъж разкъсан между съпругата си и лудата страст с непозната от интернет; връзката между рокерка и доста по-младият й приятел, както и обратното- историята на студентка, изгубило ума си по преподавател.

“Цвети е по-емоционалната от нас двете - издава Елена - и винаги, когато става дума за история с любов тя толкова се вживява, че понякога имам чувството, че ще си тръгне от ефир, за да решава проблемите на слушателите!”

“Елена пък само се прави, че е над нещата, а всъщност дълбоко в себе си сигурно се вълнува повече и от мен” - отвръща на удара Цвети с онзи поглед, който винаги блести, когато говори за шоуто.

А дали водещите носят маски в ефир и роля ли е да си Блондинка? И двете са на мнение, че в ефир са много повече себе си, отколкото “измислен герой”, но все пак е подвеждащо някой да мисли, че ги познава само защото всяка сутрин ги слуша в ефира на Radio FRESH! “Всеки ден разказваме лични истории, защото имаме доста за разказване - смее се Елена –но понякога хората около нас са по-изложени на опасността да разкриваме подробности за тях, отколкото ние самите!” И Цвети подкрепя тази практика: “Не се притеснявам да говоря за себе си, но винаги знам къде е границата. Научила съм се, че за да бъде интересно, трябва да има и известен ореол на мистериозност, защото никой не иска да бъде прочетена книга!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица