Радослава Мавродиева – спортист №1 на Сливен

Радослава Мавродиева – спортист №1 на Сливен

Радослава Мавродиева е спортист №1 за 2016 година на Сливен – съобщиха от общината. Тя завоюва шесто място на Световно първенство по лека атлетика за жени в зала, пето място на Европейско първенство в зала за жени и стана балканска шампионка в дисциплината тласкане гюлле. Радослава беше единствената състезателка от Сливен, която участва в Олимпийските игри в Рио.

Сред 10-те най-добри спортисти на община Сливен за 2016 година са Момчил Караилиев/троен скок/, Божидар Андреев / вдигане на тежести/, Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Божидар Темелков /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Леман Гичмен /самбо/, Яница Петкова /самбо/, Петър Ангелов /вдигане на тежести/ и Валентин Георгиев /вдигане на тежести/.

За най-добър спортист с увреждания на община Сливен за 2016 г. е отличен Димитър Йорданов, състезател по тенис на маса и бадминтон. Специалната награда на Постоянната комисия на децата, младежта и спорта към Общински съвет – Сливен беше присъдена на състезателката по вдигане на тежести Даниела Пандова, завоювала второ място на Европейско първенство за девойки до 23 години в категория до 48 килограма. Призът „Най-добър треньор на община Сливен за 2016 година“ беше връчен на Валентина Желязкова, треньор на спортист №1 Радослава Мавродиева.

Най-добрите спортисти на Сливен получиха награди от кмета Стефан Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони