Радослава Ненова: Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината

Не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи, заяви приятелката на алпиниста

Приятелката на Боян Петров, Радослава Ненова, призова спасителите да не изкачват връх Шиша Пангма.

"Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат друг риск, на друг склон, за друго изкачване..., но лично аз не желая да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни", написа тя във Фейсбук Ненова.

"Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи". Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив ...", посочва Радослава Ненова.

Тя посочва също, че е решила да опише подробно хронологията на изчезването и издирването на Боян, фактите, имената, кореспонденцията и цените.

Коментари

Задължително поле