Радослава Мавродиева с европейско злато на 3 март

Радослава Мавродиева спечели титлата в тласкането на гюле при жените на европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. Навръх националния празник на България 31-годишната сливналийка постигна 19,12 метра и изпревари с 1 см бившата шампионка Кристина Шваниц (Германия). Бронзът остана за Анита Мартон (Унгария), която тласна „само“ 19,00 м и се прости с мечтата да трета поредна титла.

„Беше фантастично да спечеля на националния празник на България – заяви новата шампионка. - Този медал е за всички българи, които ме подкрепяха. Беше време да стана първа, но в момента не мога да повярвам. Не гледах резултатите. Просто излязох и се състезавах. Имаше прогрес – от бронза през 2015 г., среброто през 2017 г. и златото пред 2019 г.“

Тихомир Иванов пък остана на крачка от медалите в скока на височина за мъже. Плевенчанинът преодоля 222 см, но се препъна на следващата летва, която бе с 4 см по-висока. Успех на нея щеше да му донесе медал. „Летя над летвата, закачам я съвсем леко и тя пада“, обясни атлетът.

Денис Димитров пък отпадна в сериите в спринта на 60 метра. Българинът завърши за 6,95 секунди, което му отреди 39-о място в дисциплината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт