Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Радослав Янков, надеждата за медал от Пьонгчан:Очаквания? По-добре да ги има

България ще прати малобройна делегация на зимните олимпийски игри в Пьонгчан през февруари. Целта е да бъдат спечелени близо 20 квоти до средата на февруари, когато ще бъде определен олимпийския състав. 10 от местата са за биатлона, който ще прати пълни отбори при мъжете и жените. Българската федерация ски може да бъде представена в 4 спорта – със сигурност ще участват сноубордистите Радослав Янков и Александра Жекова и алпийците Алберт Попов, Камен Златков и Мария Киркова.

Сноубордът се надява да класира още Валентин Миладинов и Теодора Пенчева, а квоти гонят също така ски бегачите Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Антония Григорова, ски скачачът Владимир Зографски и Никола Чонгаров. Знаменосецът на родната делегация от Сочи 2014 се е преместил от алпийските дисциплини в ски кроса.

„Сега се чувствам по-уверен, по-сигурен в себе си – заяви Янков, който е голямата надежда за медал. – Отивам на олимпийските игри с друга нагласа. Разбира се, напрежението ще бъде по-голямо заради високите очаквания към мен. Но смятам, че е по-добре, когато очакват нещо от теб. Здрав съм и се надявам този път да покажа потенциала си.“

Жекова пък се надява да вземе реванш за малшанса преди 4 години в Сочи, когато сблъсък с италианката Микела Мойоли я лиши от сигурен медал.

„Отне ми две години да се примиря с това и да приема, че в нашия спорт е нормално да се случи – призна софиянката. – В последните месеци се възстанових от две сериозни травми и смятам, че сега съм в най-добрата си  форма в последните няколко години.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.