Радослав Янков, надеждата за медал от Пьонгчан:Очаквания? По-добре да ги има

България ще прати малобройна делегация на зимните олимпийски игри в Пьонгчан през февруари. Целта е да бъдат спечелени близо 20 квоти до средата на февруари, когато ще бъде определен олимпийския състав. 10 от местата са за биатлона, който ще прати пълни отбори при мъжете и жените. Българската федерация ски може да бъде представена в 4 спорта – със сигурност ще участват сноубордистите Радослав Янков и Александра Жекова и алпийците Алберт Попов, Камен Златков и Мария Киркова.

Сноубордът се надява да класира още Валентин Миладинов и Теодора Пенчева, а квоти гонят също така ски бегачите Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Антония Григорова, ски скачачът Владимир Зографски и Никола Чонгаров. Знаменосецът на родната делегация от Сочи 2014 се е преместил от алпийските дисциплини в ски кроса.

„Сега се чувствам по-уверен, по-сигурен в себе си – заяви Янков, който е голямата надежда за медал. - Отивам на олимпийските игри с друга нагласа. Разбира се, напрежението ще бъде по-голямо заради високите очаквания към мен. Но смятам, че е по-добре, когато очакват нещо от теб. Здрав съм и се надявам този път да покажа потенциала си.“

Жекова пък се надява да вземе реванш за малшанса преди 4 години в Сочи, когато сблъсък с италианката Микела Мойоли я лиши от сигурен медал.

„Отне ми две години да се примиря с това и да приема, че в нашия спорт е нормално да се случи – призна софиянката. - В последните месеци се възстанових от две сериозни травми и смятам, че сега съм в най-добрата си  форма в последните няколко години.“

Коментари

Задължително поле