Радост за народа: Едър чернокоп по 7 лева в Бургас

Нова война с делфините, морските в шок, че им изяждат мрежите

Едър чернокоп по 7 лева килограма пуснаха на рибната борса в Бургас. Огромни опашки се извиха от сутринта пред касите с едри екземпляри, току-що извадени от рибарските мрежи.

"Есента може да не е паламудена, но май ще е на чернокопа", коментираха търговците. Те предлагат и пресен сафрид по 6 лева, но той е дребен. "Почти като граца е", определиха го набързо купувачите. На цената на сафрида се продава и пресен меджид.

От няколко дни наистина излезе хубав чернокоп, казаха рибарите. Те обаче обясниха, че не го ловят на мрежи, а с чепарета и тралове. Причината за това е, че се е появил навътре, не в самите скали, на 30 метра дълбочина. Освен чернокоп има дребна платерина /малък кефал/, който продаваме директно от лодките си на 3 лева, довериха морските. Платерината се лови с мрежи и на въдица от брега. Паламуд няма въобще, от време на време хващат по малко зарган.

"Делфините са страшно нещо тази есен. От 20 години съм рибар, толкова много делфини е нямало. Не можеш да си оставиш мрежите м морето през нощта - изяждат ги, барабар с рибата вътре, късат ги... Във всеки залив, влизат поне по 10", оплакаха се рибарите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България