Раева: Грешките дойдоха от липса на рутина

Снимка СПОРТАЛ

Грешките, които допуснаха момичетата, дойдоха от липса на опит, а не от недостатъчни тренировки – заяви Илиана Раева, президент на родната федерация по художествена гимнастика след края на мондиала в София.- Новите ни световни шампионки са още едни бебета. Трябва им малко време, което те ще получат до олимпиадата Токио 2020.

На световното в „Арена Армеец“ ансамбълът спечели злато и бронз, но си осигури и квота за игрите. А индивидуалните ни гимнастички прибавиха сребро.

„Получихме най-високата оценка за трудност при ансамблите, което показва, че нашите момичета са най-силни - продължи Раева. - Художествената гимнастика се намира на съвсем друго развитие. Битката вече не е само с един отбор.“

Треньорката на ансамбъла Весела Димитрова пък разкри, че от новия сезон съчетанията ще бъдат с други уреди – на пет топки, както на три обръча и два чифта бухалки. А в отбора ще влязат и нови гимнастички. Промените се налагат заради изключителната натовареност, която води до много контузии.

„Имам осем разкошни момичета, като всяка една може да стане титуляр и мисля да експериментирам – каза тя. - Искам да участваме с 6 състезателки по турнирите, за да се обиграят, но на олимпиадата ще са пет. Контуренцията е най-хубавото нещо, за което може да мечтае един треньор!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт