ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Мъж загина на място при тежка катастрофа на път Е-79

Хванаха товарни автомобили със сладки и сокове без документи и с изтекъл срок на годност

Стадиони вместо нов самолет на властта (обзор) Фалконът ще бъде ремонтиран в Женева

Ражданията в болницата в Горна Оряховица намалели с 10 % през миналата година Кметът на железничарския град инж.Добромир Добрев присъства на отбелязването на Деня на родилната помощ

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Николай, в понеделник в АГ- отделението на горнооряховската болница отбелязаха Деня на родилната помощ. По традиция, професионалния празник на екипа уважиха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов поздрави всички акушер- гинеколози, акушерки и медицински сестри на отделението, и им пожела най- вече здраве и професионални успехи. „Всеки им персонален принос в успехите на отделението през изминалата година. За съжаление не ни подминава негативната тенденция в страната да намаляват броя на ражданията, като през 2018 г. те са намалели с 10%, или са се родили общо 341 бебета“, посочи д-р Иванов.

От новородените 200 са момичета, двойките близнаци са 3, недоносените бебета са 22, а 37,6% от ражданията са станали със секцио. „Но качеството на здравните грижи продължава да се повишава, разполагаме с отлични специалисти с огромен опит, а за м.г. в отделението имаме нови апаратура и обзавеждане на стойност 43 хил. лева, изцяло от дарения, отчете още д-р Иванов. За щастие , за м.г. няма смъртен случай, а броят на недоносените бебета е под средния процент за страната- 10%.

Кметът инж. Добромир Добрев също поздрави колектива на отделението и пожела през тази година повече бебета от Община Горна Оряховица. Той информира, че в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС е входиран проект, преминал вече одобрението на Областна администрация за ремонт на покривната конструкция на болницата и на АГО.

„Опитваме заедно с великотърновски депутати да придвижим проекта за финансиране, за да може най- късно в средата на годината да започнат ремонтни дейности“, заяви инж. Добрев.

По традиция кметът връчи и подарък на бебето, родено навръх 21 януяри в отделението. Това е малката Мария, която проплака в сутрешните часове и е с мерки 49 см/2 740 грама. Тя е третата дъщеричка в семейството на Диляна и Мариян Кръстеви от Лясковец, като гордият татко се похвали, че е кръстена на него.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.