Разбиха банда, зареждала Пиринско с наркотици

Снимка: Архив

Арестувани са тарторът Гаргата и още шестима негови авери

Претърсвания в три града

Антимафиоти от ГДБОП арестуваха седем души при акция срещу наркоразпространението в Пиринско. Сред задържаните е и тарторът на групата Атанас Гаргата, съобщиха полицейски източници.

Операцията стартирала в събота късно вечерта. По неофициална информация Гаргата бил арестуван в механа в Добринище. Обиски били извършени още в апартаменти и автомобили в Банско, Разлог и София. При претърсванията антимафиотите открили наркотици. Групата ще бъде обвинена за пласиране на дрога в региона. Очаква се официална информация за акцията да бъде дадена днес.

В средата на март Гаргата бе обвинен в хулиганство след лека катастрофа и сбиване на столичен булевард. Само седмица по-рано той излезе от ареста срещу парична гаранция след обвинение в изнасилване. Тогава 29-годишна жена се оплака, че била насилена от Гаргата и негови приятели в софийска кръчма. Съдът го пусна на свобода с мотива, че няма никакви доказателства да е извършил престъплението. Преди две години отново бе арестуван като лидер на банда за дрога. В момента делото срещу него върви в спецсъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право