Разбиха група за грабежи и изнудвания на бизнесмени в Хасковско

Задържана е група, извършвала грабежи и изнудвала бизнесмени в Хасковския регион. Последният случай е отпреди четири месеца, когато от 43-годишен мъж е открадната солидна сума - 55 000 евро, 5 000 лева и телефон. Хасковската окръжна прокуратура е повдигнала обвинения срещу трима души.

На 20 май тази година в Свиленград през нощта, на път за вкъщи, мъж и жена са нападнати от маскирани с електрошокова палка и са оставени в безпомощно състояние. Нападателите са отнели над 100 000 лв. Четири месеца по-късно тримата грабители са задържани, съобщи директорът на РДВР Хасково Ангел Цанков.

"Станаха известни благодарение на своевременното установяване на видеозаписи от камери в района на Свиленград и извън него", уточни той, предаде БНР.

Хасковската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение срещу тримата, обяви наблюдаващият прокурор Николай Гугушев. "Става въпрос за своеобразно престъпно сдружение, което се е сформирало да извършва кражби или грабежи на чужди движими вещи в големи размери", каза той.

Потърпевшият е дал обяснение, че крупната сума, която е носил в себе си е от легален бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право