Разбиха модерна оранжерия за канабис в столичния квартал "Надежда"

Криминалисти на столичното Второ РУ откриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис. Операцията е реализирана на 2 март на територията на ж.к. „Надежда“, съобщиха от пресслужбата на МВР.

В хода й е извършено претърсване на адрес, обитаван от известния на полицията Р.А. /42г./.  Там криминалистите открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. В тях  имало 87 канабисови растения, достигнали различен стадий на развитие. За растежа им били създадени оптимални условия.

Наркооранжерията от закрит тип е била снабдена с всички необходимо  - нагревателни лампи, отражатели, изградена поливна система, съоръжения за отчитане и поддържане влажност на въздуха, вентилационна система. При извършените действия са иззети над 2 килограма зелена тревиста маса, открити са и над 4000 къса цигари без бандерол.

След осъществено взаимодействие със служители на ЧЕЗ ЕООД е извършена проверка и е установено неправомерно включване към електропреносната мрежа.

Р.А. е задържан в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и мярката му за задържане е удължена  до 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право