Разбиха наркобанда след катастрофа и гонка

Групата продавала кокаин и марихуана в Кюстендил и София

Спецпрокуратура повдигна обвинения на четирима участници в наркобанда, действала в Кюстендил и София. Престъпната организация била разбита при акция на антимафиоти от ГДБОП.

 

Според прокуратурата групата разпространявала дрога от декември 2016 г. Те продавали на наркозависими предимно кокаин и марихуана. При арестите била открита дрога във всеки един от членовете й - около 200 грама марихуана и 90 грама кокаин. Наркотиците били разфасовани на дози и подготвени за пласиране на черния пазар.

По време на акцията в Кюстендил, спецполицатие засекли един от участниците да шофира “Мерцедес”. Опитали да го спрат, но той не се подчинил. За да се отърве от дрогата, която била у него, бандитът опитал да избяга. Дал газ на автомобила си, ударил една от полицейските коли, блъснал и паркирано частно возило. Последвала гонка по улиците на Кюстендил. След като изхвърлил разфасовките с наркотици през прозореца, бандитът явно усетил, че няма да избяга от спецполицаите. Той спрял на стотина метра от инцидента и се предал. При обиските били открити везни, с които се разпределяла дрогата, тефтери със записки на продажбите и други доказателства.

С постановление на прокурор от спецпрокуратура на четиримата наркобандити е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За трима от тях ще бъде поискан постоянен арест. На четвъртия участник в групата е наложена “Парична гаранция”.

Коментари

Задължително поле