Разбиха нарколаборатория за производство на синтетичен наркотик в Сливен

Произвеждал се е по поръчка на клиенти

Близо един килограм прекурсори и готов метамфетамин, достатъчен за изработване на 50 дози, са иззети в хода на предприетите действия. Спецакцията е осъществена вчера от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен, под наблюдението на прокуратурата, съобщава МВР.

До реализацията се е стигнало след продължително разследване по разкриването на нарколаборатория за производство и последващо разпространение на синтетична дрога.

В хода на акцията е извършено претърсване в апартамент в центъра на град Сливен, където били задържани криминално проявеният Т.М./47г./ и 31-годишният И.Р. На адреса е намерен и иззет готов метамфетамин, като по данни на криминалисти количеството е достатъчно за производството на 50 дози, стойността на които е приблизително 1800 лева, около килограм прекурсори и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик.

Според събраните до момента данни, Т.М.- осъждан за същата престъпна дейност и за кражби, е произвеждал дрогата по поръчка на клиенти почти ежедневно. Той е считан и за един от основните дилъри на дрога в региона. Двамата мъже са задържани в рамките на 24 часа, материалите са докладвани на прокуратурата и работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право