Разбиха наркоферма край Лом, стопанисвана от българи и рускиня

Полицията в Лом разкри ферма за отглеждане на канабис, укрита между стръкове с домати в близко село. Нарконасажденията са отглеждани от двама млади мъже от София и гражданка на Русия, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В неделя в Районното управление на полицията в Лом бил получен сигнал за изградена оранжерия в частен имот в село Василовци, в която се отглеждал канабис. Пазителите на реда веднага започнали специализирана операция и обискирали имот на улица „Кирил и Методий“ във Василовци. На мястото криминалистите открили двама мъже от София І Алекс С, наследник на имота,. и Анжело Р. и двамата на 27 години и 33 годишната руска гражданка Олга Б. При извършените огледи и претърсвания са открити 3 буркана със 100 грама суха маса канабис. В една от стаите, оставени за сушeне, са открити още 900 грама канабис. В двора пък имало изградена оранжерия за отглеждане на домати. Между растенията обаче били засадени 12 стръка коноп с височина до 2,70 метра. Общото тегло на наркотичните растения е 15 кг.

Наркофермерите били оборудвали оранжерията и със системи за капково напояване и видеонаблюдение. Тримата, стопанисвали фермата за канабис са задържани в Районното управление в Лом.

Коментари

Задължително поле