Разбиха нелегален развъдник за ловни кучета във Варна

Открити са кости и трупове на убити четириноги

При съвместна акция и със засилено полицейско присъствие е разбит нелегален развъдник на ловни кучета, алармираха във Фейсбук от Анимал Хоуп Варна. Ад под небето наричат видяното защитниците на четириногите, които се натъкнали на поне 15 вързани кучета със синджири и въжета сред кал и пълна мизерия.В близост до животните, целите кожа и кости, с открити рани, са открити трупове и кости на загинали кучета.

Сигналът за развъдника е бил подаден от няколко съседи наоколо, а акцията в петък е била предприета от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна, участвали са и представители на фондация Лъки Хънт. Мястото на ужасите е във варненския квартал” Аспарухово”, в местността „Малката Чайка”, научи „Труд”. Кучетата, които са били ранени тежко по време на лов и не са издържали на опитите за лечение от страна на „стопаните „ са ги убивали . За сметка на това на оцелелите са им носили живи бебета прасенца, за да ги дресират в жестокост , посочват още защитниците.

Кучетата са освободени и отнети със заповед на ОДБХ и вече са настанени за възстановяване в центъра на Лъки Хънт.

Това е втори разбит развъдник през тази година във Варна. По сигнал на евродепутата Емил Радев през месец май беше разкрит истински концлагер за кучета в село Звездица и кв. Галата, където бяха намерени 64 четириноги, изтезавани и недохранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България