Разбиха нелегален цех за преработка на тютюн в пазарджишко село

тютюн

При специализирана операция на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областна дирекция на МВР–Пазарджик е разбит нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча.

В хода на акцията, извършена в четвъртък, е проверено помещение в бившия стопански двор в края на селото и е било установено, че дограмата на сградата е подменена и има звукоизолация. Органите на реда се натъкнали на бали с изсушен тютюн, вани за изваряване на тютюна с помощта на газови бутилки, машина за нарязване и място за сушене. Цикълът на незаконната дейност включвал добив на суровата продукция, преминавал през сушене, транспортиране в цеха, изваряване в метални вани за подобряване на качеството, рязане, сушене и дистрибуция.

Иззети са общо 571 килограма тютюн под формата на бали, продукция в процес на обработка и вече нарязан сух и обработен тютюн. Задържан е стопанинът на сградата – 41-годишният Б.А. от Црънча. Двама от работниците, които успели да избягат и да се укриват от полицията, са обявени за издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони