Разводът на Бил и Мелинда Гейтс ще е един от най-скъпите в историята

Разводът на основателя на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда може да се превърне в един от най-скъпите в историята, те ще трябва да си разделят състояние от 130,5 милиарда долара, съобщава Forbes.

В момента не е известно как ще бъде разделено имуществото; двойката не разкрива подробности за споразуменията. Според интернет портала TMZ съпрузите не са сключили брачен договор, но вече са постигнали споразумение за разделяне на имуществото. При липса на такова споразумение и брачен договор, съгласно законите на щата Вашингтон, съвместното имущество се разделя по равно.

Според Forbes в момента Бил Гейтс е на четвърто място в списъка на най-богатите хора в света със състояние от около 130,5 млрд. долара.

Агенция Bloomberg изчислява състоянието на съпрузите на 146 млрд. долара.

По-рано Мелинда Гейтс обяви, че няма да изисква издръжка на детето от съпруга си. Известно е също така, че те ще продължат да си сътрудничат в рамките на своята благотворителна фондация, една от най-големите в света.

Бил и Мелинда Гейтс са женени от 27 години. Те отгледаха три деца, катои всички вече са над 18 години. Двойката обяви решението си да се разведе в понеделник късно вечерта българско време.

През 2019 г. основателят на Amazon и един от най-богатите хора в света Джеф Безос се разведе със съпругата си. В резултат на развода съпругата му Макензи Безос получи четвърт от дела му в Amazon, който беше оценен на 39 милиарда долара.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица