Набихме Франция към медалите в Минск

Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

Арестували Майкъл Рапапорт за преследване на колежка

Новакът „Арда“ (Кърджали) с три трансфера

Разгадават Еленските потайности в книгата „Чорбаджиите”

Музеят на Възраждането „Иларион Макариополски“ в Елена за поредна година се присъединява към инициативата „Европейска нощ на музеите“. Този път изявата ще поведе участниците из еленските потайности чрез  книгата „Чорбаджиите“ – едно „експониране на страстите български в някогашна Елена“.

Срещата с нейния автор – писателя Константин Терзиев и разговор за книгата ще се проведе на 20 май от 17.30 часа в 200-годишния храм „Свети Никола“ , който е един от най-интересните и посещавани обекти в архитектурно-историческия комплекс на еленския музей.

Книгата „Чорбаджиите“ бе преиздадена наскоро за радост на ценителите на творчеството на Константин Терзиев и на историята на възрожденския град. Първото издание от 1993 г. заедно с художествено-документалната биография „Стефан Стамболов“ са отличени с наградата за проза на Съюза на българските писатели. Романът е посрещнат от еленчани  с голям интерес и всеки успял да се сдобие с него го пази в библиотеката си.  Авторът имаше кураж да преиздаде книгата, кандидатства и спечели финансиране в миналогодишния конкурс за подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в община Елена. Конкурсът по инициатива на общината и Постоянната комисия „Образование, култура и вероизповедания“ към Общинския съвет се провежда от  2014  година и досега с финансова помощ от община Елена са издадени 10 книги.

В Европейската нощ на музеите  всички обекти на Музея на Възраждането в Елена ще бъдат отворени от 18 до 24 часа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.