Разграбиха билетите във Варна за царския влак с парен локомотив

Само за час-два са изкупени всички билети за атракционното пътуване на царския влак с парен локомотив по маршрута Варна-Русе, установи репортер на "Труд". Разпродажбата беше обявена за сряда и още в 4 ч. сутринта е имало опашка от чакащи пред касите на жп гарата във Варна, които отварят в 7 ч. А през целия ден идваха хора да питат за билети и оставаха разочаровани, че са свършили. На касата за предварителни продажби правиха списъци на закъснелите мераклии да пътуват, ако от БДЖ решат да пуснат допълнителни вагони.

Според официално обявената информация влакът с парен локомотив ще тръгне на 22 октомври в 8.15 ч от гара Варна за юбилейното пътуване по повод 150 г. от откриването първата жп линия у нас. В композицията е включен личният вагон на цар Борис III, в който ламперии, дамаски, кабини и спални са запазени напълно автентични.

За пътниците има засега два вагона с общо 80 места .Билетите са безплатни, плаща се единствено за запазено място по 50 стотинки и затова напливът е толкова голям. Разграбени са и билетите, които се продават на всичките 8 междинни гари от Варна до Русе. В композицията ще има две бистра и още един ВИП-вагон, в който се очаква да се качат премиерът Бойко Борисов, министри ,депутати и кметове, научи "Труд". Но както обикновените пътници, така и държавниците, ще могат да разгледат царския вагон, който се нарича"Корона-експрес" само с екскурзовод. На всички гари ще има кратки празнични посрещания и програми, но най-дълъг ще е тържественият престой в Каспичан-40 минути. Композицията ще пристигне пред Музея на транспорта в Русе в 15,30 ч., където пътниците ще могат да се потопят в атмосфера от епохата на първото пътуване през 1866 г. Официалното честване на юбилея ще бъде на централната жп гара в Русе. На началната и на крайната спирка ще бъдат открити юбилейни плочи. Организаторите от "БДЖ-Пътнически превози" са помислили и за специален влак за връщане обратно в 18ч. от Русе за Варна, но той вече не е безплатен, а е на редовната цена за еднопосочен билет от 12.20 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони