Разградските общинари пак пратиха двете лъвчета в Пазарджик

4-месечните лъвчета Масуд и Терез да бъдат дарени на зоопарка в Пазарджик, а три други лъва - 3-годишният Асен и възрастната лъвска двойка, да се предоставят също чрез дарение на Спасителния център за големи котки в Холандия. Това реши днес Общинският съвет в Разград при прегласуването на върнатото от областния управител решение от декември миналата година за малките лъвчета, предаде БНР.

Решението за бъдещето на Масуд и Терез бе потвърдено с допълнението за другите три лъва по предложение на общинския съветник от "Кауза Разград" Божинел Христов. В проекта за новата точка в докладната записка, одобрена от Общинския съвет, трите животни бяха изброени поименно - Асен, Рая и Пилко. Последният е 12-годишният лъв Хектор, който се водел документално по различен начин и с едното, и с другото име, каза кметът Валентин Василев след заседанието.

Докладната записка на независимия общински съветник Милена Орешкова и петте лъва да бъдат дарени на Холандския спасителен център бе втора по ред и беше разгледана, въпреки вече взетото решение със същия предмет на разпореждане. По нея по-голямата част от съветниците гласуваха против.

"Тъй като сесията бе по прегласуване на върнато от областния управител решение, днешният акт не може да бъде оспорван по същия ред, а само пред съда", обясни председателят на Общинския съвет Стоян Димитров. От Спасителния център в Холандия през декември миналата година постъпи искане да му бъдат дарени три лъва, собственост на Община Разград - Асен и двете малки лъвчета, а не предоставените му с днешното решение най-възрастни разградски лъвове 12-годишните Рая и Хектор, наречен в решението Пилко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България