Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Раздават и садят над 200 дръвчета в Шуменско

Националната инициатива „Лесовъд за един ден“ ще се проведе на 1 април във всички Териториални поделения на Североизточното държавно предприятие. Кампанията стартира в 18 стопанства. Само в Шуменско ще бъдат раздадени 200 дръвчета.

В Шумен инициативата ще се проведе от 10,30 ч. на паркинга до Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“ и са поканени всички с отношение към природата. 150 дръвчета от видовете сребрист смърч, корейска ела и калина ще бъдат раздадени на присъстващите.

Гости на националната инициатива ще бъдат областният управител на Шумен Валентин Александров и екипът му, кметът на Шумен Любомир Христов, директорът на ОДМВР ст.комисар Ялчън Расим, началникът на РУ-Шумен Илиян Николов, директорът на Регионална дирекция по пожарна безопасност комисар Иван Иванов и експерти от РИОСВ. Ще има лесовъдски игри с 200 деца, засаждане на дръвчета, представяне на дейностите, които извършват горските служители.

Всички участници ще получат тениски с мотото на седмицата на гората „Гората е живот“, ранички, закуски и лакомства. Официалните гости ще засадят в зелената ивица между паркинга и шосето 5 дръвчета и така ще сложат началото на озеленяване и на тази част от района около Летния информационен център.

Националната инициатива „Лесовъд за един ден“ ще се проведе и в ДГС-Велики Преслав в местността „Борова гора“. В програмата са включени интерактивни лесовъдски игри с ученици, засаждане на дръвчета, изпълнения на фолклорни групи и детски поздрави.
В ДГС-Смядово проявата стартира с Ден на отворените врати в стопанството, а от 11 ч. лесовъди ще запознаят децата с най-честите причини за възникване на пожари в горските територии. Половин час по-късно в стопанството ще се проведе открит урок на тема „Лесовъдството, като професия и хоби“.

30 иглолистни дръвчета ще засадят лесовъдите от ДЛС „Паламара“ в района на вятърната мелница, символ на община Венец. По-късно служителите на стопанството ще гостуват на малчуганите от ДГ „Щастливо детство“. Там ще бъдат засадени 20 иглолистни дръвчета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.