Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Раздават и садят над 200 дръвчета в Шуменско

Националната инициатива „Лесовъд за един ден“ ще се проведе на 1 април във всички Териториални поделения на Североизточното държавно предприятие. Кампанията стартира в 18 стопанства. Само в Шуменско ще бъдат раздадени 200 дръвчета.

В Шумен инициативата ще се проведе от 10,30 ч. на паркинга до Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“ и са поканени всички с отношение към природата. 150 дръвчета от видовете сребрист смърч, корейска ела и калина ще бъдат раздадени на присъстващите.

Гости на националната инициатива ще бъдат областният управител на Шумен Валентин Александров и екипът му, кметът на Шумен Любомир Христов, директорът на ОДМВР ст.комисар Ялчън Расим, началникът на РУ-Шумен Илиян Николов, директорът на Регионална дирекция по пожарна безопасност комисар Иван Иванов и експерти от РИОСВ. Ще има лесовъдски игри с 200 деца, засаждане на дръвчета, представяне на дейностите, които извършват горските служители.

Всички участници ще получат тениски с мотото на седмицата на гората „Гората е живот“, ранички, закуски и лакомства. Официалните гости ще засадят в зелената ивица между паркинга и шосето 5 дръвчета и така ще сложат началото на озеленяване и на тази част от района около Летния информационен център.

Националната инициатива „Лесовъд за един ден“ ще се проведе и в ДГС-Велики Преслав в местността „Борова гора“. В програмата са включени интерактивни лесовъдски игри с ученици, засаждане на дръвчета, изпълнения на фолклорни групи и детски поздрави.
В ДГС-Смядово проявата стартира с Ден на отворените врати в стопанството, а от 11 ч. лесовъди ще запознаят децата с най-честите причини за възникване на пожари в горските територии. Половин час по-късно в стопанството ще се проведе открит урок на тема „Лесовъдството, като професия и хоби“.

30 иглолистни дръвчета ще засадят лесовъдите от ДЛС „Паламара“ в района на вятърната мелница, символ на община Венец. По-късно служителите на стопанството ще гостуват на малчуганите от ДГ „Щастливо детство“. Там ще бъдат засадени 20 иглолистни дръвчета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.