Раздават медали на американци и японци за сметка на руския тим от Олимпиадата през 2022 г.

Церемонията по награждаването на американски и японски фигуристи с медали за отборния турнир на Олимпиадата през 2022 г. ще се състои на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж, обяви пресслужбата на Международния олимпийски комитет (МОК).

„МОК ще работи с Международния съюз по кънки (ISU), Олимпийския и Параолимпийски комитет на Съединените щати и Японския национален олимпийски комитет, за да гарантира, че спортистите ще участват в церемонията по награждаването тук, в Париж. Радваме се, че спортистите получиха тази възможност след много дълго чакане“, се казва в изявлението. Отборът на САЩ ще бъде награден със златни медали, а отборът на Япония - със сребърни.

Спортният арбитражен съд отхвърли жалбите, подадени от руската страна срещу лишаването на фигуристите им от златните медали. На 29 януари CAS отстрани фигуристката Камила Валиева за четири години за нарушаване на антидопинговите правила. В пробата й от декември 2021 г. бяха открити следи от забраненото лекарство триметазидин. Всичките й резултати бяха анулирани. Валиева, заедно с нейните съотборници от руския национален отбор, беше лишена от злато за победата в отборния турнир на Олимпийските игри през 2022 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт