Раздадоха наградите инвеститор на 2018 г.

Снимки: Денислав Стойчев

Проф. дтн инж. Цоло Вутов със специален приз за принос за икономиката на страната

На официална церемония в София наградиха най-големите инвеститори на 2018 г. За номинациите се състезаваха 90 компании от всички сфери на икономиката, но само 16 стигнаха до финала.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов грабна специалната награда на вечерта за изключителен принос за икономиката на страната в научноизследователската и развойна дейност. "Дълбок поклон пред този велик българин", с тези думи министърът на икономиката Емил Караниколов награди професора. "Това е една изключителна награда, която много висока ценя, но е нагарада за колектива. Голяма благодарност към тях. А към младите хора: инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще", каза професор Вутов.

В категория “Инвестиция в разширяване на бизнеса“ беше отличена фирмата „Минстрой Холдинг“, като наградата получи проф. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на компанията.

Водещи критерии при определянето на победителите са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие. Целта е да се отличат най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата 2018 г.

Със статуетка „Златен бик“ бяха наградени компании в още черири категории. За инвестиция в човешки капитал бе отличена фирмата „Вистеон Електроникс България“, за инвестиция на зелено призът грабна „Одело България“, а за инвестиция в иновативен бизнес награда получи „Акронис България“. Инвеститор на годината стана „Юск Бул“.

По традиция имаше и специални награди, като една от тях грабна Община Враца.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес