Раздадоха якета, обувки и шапки на бездомниците на Централна жп гара-Пловдив

Якета, обувки и шапки получиха тримата възрастни бездомници, намерили подслон през мразовитите зимни месеци в чакалнята на Централна жп гара Пловдив. И тримата несретници, носещи името Георги, бяха приятно изненадани от своя съименник и заместник-кмет по социалната политика Георги Титюков, който им раздаде подаръците от името на Община Пловдив.

Инициативата е част от политиката на градската управа под тепетата от началото на 2017 година за подпомагане на 50 бездомни, които да бъдат облечени с топли дрехи в студа. Триото възрастни мъже получиха консултация от шефа на дирекция "Социална политика" Веселина Бoтева и представители на дирекция „Социално подпомагане“ и попълниха необходимите заявления за издаване на лични документи.

След като получат своите лични карти, те ще имат възможност да кандидатстват и да бъдат настанени в старчески дом, както и да получават социална пенсия. Доброволци бяха осигурили за бездомниците домашно приготвена храна и допълнително дрехи. Заместник-кметът Георги Титюков пък им обеща, че ще бъдат включени в общинската програма "Топъл обяд", осигуряваща до 30 април храна на 2060 крайно нуждаещи се и социално слаби жители на Пловдив.

Коментари

Задължително поле