Раздор между Кавани и Неймар и в съблекалнята, всичко е за пари

Съблекалнята на ПСЖ продължава да се тресе три дни след скандала между Неймар и Едисон Кавани. Двамата се сдърпаха по време на срещата с „Лион“ (2:0) от Лига 1 при спор кой да изпълни първо фаул, а след това и дузпа. В крайна сметка уругваецът се пребори за топката при 11-метровия наказателен удар, но последвалият му изстрел бе спасен. Френското издание „Екип“ разкри, че южноамериканците са имали пререкания и в съблекалнята след мача. Само бързата намеса на капитана Тиаго Силва и дългогодишния играч на тима Маркиньос са възспрели по-сериозни сблъсъци между две от големите звезди на френския гранд.

Според публикацията в основата на пререканията стоят...пари. Кавани има специална клауза в договора, според която ще вземе допълнителни 1 млн. евро под формата на бонус, ако стане голмайстор на първенството. Много е вероятно и Неймар да има подобни финансови стимули в многомилионния си контракт, подписан това лято.

След скандала на терена треньорът на тима Унай Емери призна, че преди всеки мач ще избира кой да бъде щатният изпълнител на дузпи, за да бъдат избегнати подобни нови драми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят