Разиграват ръкавиците на Тайсъна на търг

Ръкавиците на Даниел Асенов-Тайсъна, с които спечели европейска титла при мъжете, ще бъдат разиграни на търг. Наддаването е на 14 декември в село Веселиново, община Тунджа. „Средствата ще отидат за нуждаещи се деца, не само млади боксьори, които искат да учат и спортуват“, призна шампионът.

През юни талантът покори върха в кат. до 52 кг на първенството в Харков. В колекцията му има още европейско злато при юношите и младежите. А годината за Тайсъна започна впечатляващо. На турнира „Странджа“, той отново ликува с титлата, но за първи път вдигна и купата за най-добър боксьор. После успешно дебютира и на професионалния ринг.

Изпращам доста успешна година – продължи Асенов. - На световното имах разочарование, но съм сигурен в моите качества. Това може само да ме амбицира.“

През следващия сезон мъжете имат едно сериозно изпитание - „Странджа“, а 2018-а ще бъде годината на жените. През месец май е европейското, което е и квалификация за световното в Индия. Станимира Петрова, №1 на планетата от 2014-а, ще се изявява в по-горна категория - до 57 кг.

От родната федерация отчетоха успешна година със спечелени 136 медала. През 2016-а отличията бяха само 8. „Важното е, че създадохме добър екип – заяви шефът на федерацията Красимир Инински. - Доказахме, че като сме сплотени можем да вървим нагоре.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт