Разкази на Роалд Дал оживяват на кино

Уес Андерсън

Уес Андерсън с нова режисьорска задача

Класик на детските разкази

Съзвездие от известни имена

Ексцентричният майстор на стилизирани филмови бижута като “Кланът Тененбаум”, “Морски живот със Стив Зису”, “Колежът “Ръшмор”, “Фантастичният господин Фокс” и “Хотел “Будапеща” Уес Андерсън представя на фестивала във Венеция The Wonderful Story of Henry Sugar - 37-минутна адаптация на едноименния кратък разказ на легендарния детски писател Роалд Дал.

Оригиналният разказ разглежда живота на богаташ, който научава за съществуването на човек, способен да вижда без очи. С негова помощ той получава умението да вижда през карти и веднага започва да мами в любимите си казина. “Андерсън е използвал този материал за да създаде най-сложната си наративна структура досега, в която навлизаме в няколко различни нива на “разказ в разказа” по съвсем нови начини, детайлите за които са ни все още неясни. Всички отзиви на този етап обещават интересен прочит на този нестандартно трезвен и милостив разказ на Дал, което звучи обещаващо за феновете на Андерсън”, пише operationkino.net.

Режисьорът има специфичен стил.

Тази седмица режисьорът разкри официално, че това ще бъде само първият от цяла поредица филмчета по разкази Роалд Дал. За целта режисьорът е сформирал малка актьорска трупа, която поема роли във всяка история Бенедикт Къмбърбач, Бен Кингсли, Ричард Айоаде и Дев Пател. А Рейф Файнс играе самия Роалд Дал. Друг разказ, който ще бъде даптиран е The Swan - за двама побойници, които тероризират училищния смотаняк с новата си пушка, което води до смъртта на красив лебед. Другите са Poison - развиваща се в Индия по време на британското владичество, историята е циничен фарс, в който британец твърди, че змия се е настанила на корема му под завивките, докато спал, и приятеля му, заедно с индийски доктор, се опитват да го спасят, докато не осъзнават, че змия всъщност няма и The Ratcatcher, в който един ловец на плъхове има необичаен метод за третиране на тези гадини.

Първото от филмчетата тръгва в края на септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино