Разкриват 5000 работни места в Банско за сезона

Около 5 000 работни места ще бъдат разкрити в Банско за предстоящия зимен сезон. Тази година от туристическия бранш ще разчитат не само на български работници, но и на хора от трети страни извън Европейския съюз.

Експерти от Агенцията по заетостта се срещнаха с хотелиери в курортния град, за да разяснят при какви условия ще могат да наемат служители от Украйна, Молдова и други държави. Именно украинци и молдовци обаче са работниците, към които са се насочили хотелиерите, тъй като целта им е да привлекат хора, говорещи руски език.

За да бъдат наети сезонни работници от чужбина, работодателите ще трябва да попълнят комплект от десет задължителни документа, които да подадат в бюрата по труда. Те могат да бъдат обработени за около две седмици, а в тях отпадат и редица спънки относно професионалните квалификации на работниците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Очаквано след като особено зимата Банско се пръска по шевовете!

  2. А знаете ли,ч е тази година пак има стартове от световни състезания, така че от по-рано да почва сезонът, че да му се насладим по-дълго

    1. Дано и ние се доредим до пистите 🙂 Ще трябва да проверя календара и да идвам когато янама състезания.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.