МВР разби група за проституция на 28-годишна сводничка

Снимка: Архив

В хода на полицейска операция е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се със сводничество и склоняване към проституция и ръководена на столичанката Т.Д. /28г./, съобщават от МВР.

Специализираната акция е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско. В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР,  Пловдив и Благоевград.

Според събраните до този момент данни, чрез  изградена мрежа от „сътрудници“ групата е набирала млади жени с обещание за различни облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

При извършените процесуално-следствени действия на различни адреси спецполицаите са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества.

В рамките на 24 часа, освен Т.Д. били задържани още 10 души – Н. И. /41г./,  К. И./26г./, К.Д./24г./,  Е.Б./34г./, М.П./21г./, С.Р./25г./,  и Г. Г. /27г./, всички от София,  Д.Г./18г./ от Перник, В.В. /23г./ от Пловдив, Б.И./23г./ от Враца.  В хода на разследването били установени и доведени още четирима столичани –  Д.К./42г./, Р.Г./39г./, Х.А./42г./ и П.Н./43г./.

След доклад на материалите в Специализираната прокуратура, на петима от тях са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа”.

С постановления на Специализирания наказателен съд от 25 февруари 2017 г. на лидерката на групата Т.Д. и на Н.И. – нейните сътрудничка, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на друга е определена парична гаранция. Другите двама обвинени са оставени без мерки за неотклонение. По отношение на тях Специализирана прокуратура ще внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете