На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Разкрити са рискове за суверинитета на страната Изпратили сме 784 материала на НАТО, ЕС и партньорските служби за сигурност

Драгомир Димитров, директор на ДАР

За първите шест месеца от налачото на тази година Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР) е придобила изпреварваща информация относно действия, създаващи рискове и заплахи за суверенитета, териториалната цялост на България и единството на нацията, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на страната. Това става ясно от резюме на отчет за изпълнението на бюджета на Агенцията за първото полугодие на 2017 година, публикуван на сайта на службата. В разузнаването ни са придобили информация и по линия на противодействие на тероризма, трансграничната организирана престъпност и факторите оказващи катализиращо влияние върху миграционните процеси. ДАР е ключова част от Националния контратерористичен център, се казва още в отчета. За първите шест месеца от годината разузнаването ни е предоставило общо 1259 материала, съдържащи информация на президент, премиер, председател на НС, ДАНС, Министерство на икономиката, Министерство на енергетиката, НСО и други.

Най-много от документите са по линия на вътрешнополитическо направление – 592, 184 материала са свързани с проблемите на тероризма, 181 засягат темата с нелегалните миграционни процеси, 153 материала са по линия на икономическата сигурност и 149 материала за дейността на международната организирана престъпност.

Общо 784 са материалите, които ДАР е изпратила на партньорите от НАТО, ЕС и по линия на двустранното сътрудничество. За първото полугодие на 2017-та година в разузнаването са увеличили източниците си на информация.

От средствата в размер на 23,3 млн. лв. за 2017 година ДАР е изразходвала близо 11,1 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.