Задържаха 24-годишен след скандал пред дома на жена и юмрук върху полицай

Европейската комисия предлага реформа на ДДС

Ивайло Московски: България ще предложи Балкански коридор за високоскоростен интернет 5 G

Васил Велев, АИКБ: Определено има „зелен рекет”, той е факт

Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Разкрити са рискове за суверинитета на страната Изпратили сме 784 материала на НАТО, ЕС и партньорските служби за сигурност

Драгомир Димитров, директор на ДАР

За първите шест месеца от налачото на тази година Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР) е придобила изпреварваща информация относно действия, създаващи рискове и заплахи за суверенитета, териториалната цялост на България и единството на нацията, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на страната. Това става ясно от резюме на отчет за изпълнението на бюджета на Агенцията за първото полугодие на 2017 година, публикуван на сайта на службата. В разузнаването ни са придобили информация и по линия на противодействие на тероризма, трансграничната организирана престъпност и факторите оказващи катализиращо влияние върху миграционните процеси. ДАР е ключова част от Националния контратерористичен център, се казва още в отчета. За първите шест месеца от годината разузнаването ни е предоставило общо 1259 материала, съдържащи информация на президент, премиер, председател на НС, ДАНС, Министерство на икономиката, Министерство на енергетиката, НСО и други.

Най-много от документите са по линия на вътрешнополитическо направление – 592, 184 материала са свързани с проблемите на тероризма, 181 засягат темата с нелегалните миграционни процеси, 153 материала са по линия на икономическата сигурност и 149 материала за дейността на международната организирана престъпност.

Общо 784 са материалите, които ДАР е изпратила на партньорите от НАТО, ЕС и по линия на двустранното сътрудничество. За първото полугодие на 2017-та година в разузнаването са увеличили източниците си на информация.

От средствата в размер на 23,3 млн. лв. за 2017 година ДАР е изразходвала близо 11,1 млн. лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.