Разкрити са 421 избирателни секции в Търновско

Разкрити са 421 секционни избирателни комисии във Великотърновска област. Това съобщи в четвъртък Десислава Йонкова, председател на Районната избирателна комисия в старата столица.  По данни на ГРАО от преди месец, броят на гласоподавателите в областта е 221 684.

За община Велико Търново избирателите за президентския вот са 74 746-ма, а за референдум бюлетина ще могат да пуснат 74 744-ма. Разликата от двама човека Йонкова обясни, че най-вероятно става въпрос за избиратели с чуждо гражданство.

Тя добави, че броят на СИК-овете може да се редуцира през следващите 48 часа, тъй като е възможно да бъдат разкрити или заличени секции в домове за стари хора, болнични заведения, арести и други. Йонкова посочи, че общият брой на назначените от РИК членове на секционни избирателни комисии е 3399. Секциите са с по 5, 7 или 9 членове.  В Община Велико Търново са разкрити 147 секции, в община Елена - 25, в община Стражица - 24, в община Златарица - 13, в община Свищов - 55, в община Лясковец - 17, в община Горна Оряховица - 67, в община Павликени - 42, в община Полски Тръмбеш - 21, и в община Сухиндол - 10 секции. Йонкова допълни, че в момента тече срокът за замяна на членове на секционни избирателни комисия. Днес изтича срокът за регистрацията на застъпници на кандидатски листи, а на 4 ноември изтича срокът за регистрацията на пълномощниците на кандидатските листи.

В 15 секции в областта ще се проведе машинно гласуване. От тях 11 са във Велико Търново, и по 2- в Полски Тръмбеш и в Горна Оряховица. До момента една социологическа агенция се  е регистрирала в РИК за провеждане на екзит пол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони