Разкриха двойно убийство, замаскирано като пожар (обзор)

Снимка: Пламен Стоименов

Основна версия: Грабеж на пари от продажба на апартамент

Заподозрян е масажист, близък на жертвите от кв. „Банишора" – 80 годишна жена и 60-годишния й син

Криминалисти скрили случая за седмица

Столичните криминалисти разкриха двойно убийство, замаскирано като пожар в жилището на старица и нейния син, който бил прикован на легло след прекаран инсулт. Заподозрян за престъплението е масажист, който ходел в дома им да прави рехабилитация на болния, научи „Труд News“ от съседи в блока в квартал „Банишора“.

Около 23,30 ч на 10 октомври апартамент на седмия етаж избухнал в пламъци. Пристигналите три екипа огнеборци потушили пламъците и открили овъглените тела на около 80-годишната Мирка и на сина й Евгени, който бил на 60 години. Установено било, че пожарът е тръгнал от завивките на Евгени, после постепенно е обхванал целия апартамент. Предполагало се, че синът и майката са се задушили от дима. Още при огледа на следващата заран били открити следи от умишлен палеж. Малко по-късно при аутопсията съдебните лекари открили, че смъртта на Мирка и Евгени е причинена от тежки черепно-мозъчни травми, получени от удари с твърд предмет. И двамата са били мъртви, когато домът им бил подпален. 

Цяла седмица криминалистите криели подробности за случая, докато се опитвали да потвърдят самоличността на жертвите и да открият кръга от техни близки и познати. 

Съседи разказаха пред „Труд NEWS”, че Мирка и Евгени имали два апартамента на 7-ия етаж в два различни входа на блока. Допреди година и половина си живеели отделно. Мъжът от дете имал недъг с единия крак, но не бил психично болен, като писаха днес софийски сайтове. Когато получил инсулт, майка му го прибрала, за да се грижи за него. Апартаментът на Евгени останал празен и в него се нанесъл да живее под наем масажистът, който ходел да му прави рехабилитация.

Преди месеци майката и сина продали апартамента на тяхна позната жена. Купувачката казала, че наемателят може да остане и всичко продължило по старому. Версията на съседите обаче гласи, че масажистът е решил да ограби парите от продажбата и затова е планирал да убие и обере майката и сина. „Не съм сигурна че е той, дори не искам да вярвам, че е той, защото този човек и видял само добро от Мирка и Евгени“, каза притеснена комшийка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право