Разкриха извършители на кражби в Търновско

Снимка: Архив

Кражба на пари от жилище в с.Сушица, разкриха служители на РУ – Стражица. Деянието е извършено в периода 16-17 декември. От проведените действия по разследването е установено, че автор е 21-годишен от същото село, известен на полицията. Инкриминираната сума – 240 лв. е върната на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Служители на полицейското управление във Велико Търново установиха авторите на кражба на пари, в района на кооперативния пазар в областния град. Деянието е извършено във вторник по обяд. По данни на тъжителя от якето му била задигната сумата от 1180 лв. От проведените действия по разследването е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 65-годишен мъж от с. Върбовка, известен на полицията и осъждан. Парите са установени и върнати на собственика. По случая е започнато досъдебно производство.

Кражба на пари от лек автомобил, разкриха служители на РУ – Велико Търново. Посегателството е извършено на 16 срещу 17 декември, като автомобилът е бил оставен на ул. «Гурко» в областния град. По данни на тъжителя от возилото липсвали 400 лв. От проведените действия по разследването е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 15-годишно момче от В. Търново, познато на полицията. Инкриминираната сума е установена и върната на собственика. Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле