Разкриха кражба на каса с 35 000 лева от офис на архитекти в Търново

Тримата извършители са заловени за по-малко от седмица от криминалисти от старата столица

Разкриха дръзка кражба на каса с пари от офис на архитекти във Велико Търново. Извършителите са заловени за по-малко от седмица от криминалисти от старата столица. Работата по случая е започнала, след като на 3 ноември тази година в управлението е бил получен сигнал за извършена кражба на метална каса, с намиращи се в нея 35 000 лв. По случая било образувано досъдебно производство и работата по разкриване на извършителите е започнала.

От проведените множество оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия разследващите влезли в дирите на апашите. Това трима мъже на 31 г., 37 г. и 41 г. от Елена, Велико Търново и Горна Оряховица, всички известни на полицията и осъждани. Най-възрастният от тях е със седем криминални и съдебни регистрации, основно за взломни кражби.

Четири дни по-късно е проведена специализирана полицейска операция за задържането им и тримата били приведени в полицейския арест. В хода на разследването е изяснено, че един от извършителите е добре запознат с дейността на фирмата и реда в офиса. Предварително било оказано въздействие върху охранителната система, а в деня на извършване на деянието бил използвали алпийски способ за проникване в помещението.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата крадците са привлечени, в качеството на обвиняеми. На двама от тях са наложени мерки за неотклонение „подписка“, а на най-възрастния мярката за задържане е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд – В. Търново за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. По-голяма част от инкриминираната сума е установена и иззета. Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава под ръководството на прокуратурата.

Коментари

Задължително поле