Разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис край Раднево

канабис

Разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис край Раднев, съобщават от МВР. Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на 03 февруари т.г. под ръководството на прокуратурата. В нея са участвали  служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“в ОДМВР - Стара Загора и колегите им от РУ – Раднево.

В хода на операцията, в района на индустриалната зона на гр. Раднево, са задържани двамата местни жители -К.К./42 г./ и Р. В./39г./. При предприетото претърсване на  хале, криминалистите установили, че то било пригодено за оранжерия и в него се отглеждали засадени в 408 саксии растения от канабис, достигнали височина от  170 см. до 180 см. Оранжерията била снабдена със специално оборудване, осигуряващо нужните условия за растежа на канабиса - 37 отоплителни лампи с трансформатори, 5 вентилатора, климатик, 2 уреда за отчитане на температурата и влажността в помещението, напоителна система за капково напояване и др. Намерен е и иззет и найлонов чувал, пълен със зелена тревиста маса – листа от канабис.

В помещения в същата сграда, обитавани от К. К., са намерени и иззети незаконно притежаван боен пистолет „Маузер“с два пълнителя за него, 108 боеприпаса - различeн калибър, стъклен буркан и две найлонови пликчета с общо 8.55 г марихуана, електронна везна. В процеса на извършените процесуално-следствени действия, в л.а. „Ауди“,  управляван от Р. В., са открити още 1,48 грама от същия наркотик.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани две досъдебни производства -  за престъпление по чл. 354в, чл.354а ал.3 т.1 и чл. 339 ал.1 от НК и за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

След първоначалното задържане на двамата мъже, на 04 февруари,  с постановление на РП – Раднево, им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на К.К. и Р.В. продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право