Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

Разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис край Раднево

Снимка: МВР

Разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис край Раднев, съобщават от МВР. Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на 03 февруари т.г. под ръководството на прокуратурата. В нея са участвали  служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“в ОДМВР – Стара Загора и колегите им от РУ – Раднево.

В хода на операцията, в района на индустриалната зона на гр. Раднево, са задържани двамата местни жители -К.К./42 г./ и Р. В./39г./. При предприетото претърсване на  хале, криминалистите установили, че то било пригодено за оранжерия и в него се отглеждали засадени в 408 саксии растения от канабис, достигнали височина от  170 см. до 180 см. Оранжерията била снабдена със специално оборудване, осигуряващо нужните условия за растежа на канабиса – 37 отоплителни лампи с трансформатори, 5 вентилатора, климатик, 2 уреда за отчитане на температурата и влажността в помещението, напоителна система за капково напояване и др. Намерен е и иззет и найлонов чувал, пълен със зелена тревиста маса – листа от канабис.

В помещения в същата сграда, обитавани от К. К., са намерени и иззети незаконно притежаван боен пистолет „Маузер“с два пълнителя за него, 108 боеприпаса – различeн калибър, стъклен буркан и две найлонови пликчета с общо 8.55 г марихуана, електронна везна. В процеса на извършените процесуално-следствени действия, в л.а. „Ауди“,  управляван от Р. В., са открити още 1,48 грама от същия наркотик.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани две досъдебни производства –  за престъпление по чл. 354в, чл.354а ал.3 т.1 и чл. 339 ал.1 от НК и за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

След първоначалното задържане на двамата мъже, на 04 февруари,  с постановление на РП – Раднево, им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на К.К. и Р.В. продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете