Разкриха наркооранжерия в къща в пазарджишко село

Служителите на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при областна дирекция на МВР-Пазарджик разкриха наркооранжерия в къща в село Синитово, обитавана от 25-годишен мъж.

По време на специализираната полицейска акция е установено, че в няколко помещения е обособена наркооранжерия за отглеждане и последваща преработка на канабис. Тя била оборудвана със система за контрол на осветлението, влажността, температурата и с електронна везна. При претърсването са открити 50 растения с листна маса с общо тегло 9.5 килограма.

В една от стаите са намерени още количества марихуана под формата на 660 грама суха маса и 1.325 кг зелена маса и съцветия. Пред входа на къщата е задържан пазарджиклия, който съхранявал в леката си кола зелена и суха листна маса с общо тегло 60 грама, както и електронна везна.

Стопанинът на оранжерията и неговият клиент са задържани в ареста на РУ на МВР-Пазарджик. Процесуалните действия са проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура. Работата по документиране на престъплението продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право