Разкриха наркооранжерия в село Царево

наркооранжерия

Служители на полицейски участък в Лесичово разкриха добре оборудвана и умело прикрита в къща наркооранжерия в село Церово, съобщават от МВР. Вчера те предприели проверка на къща в селото, обитавана и стопанисвана от 48-годишния С.Б. от София. В хода на претърсването те установили, че на втория етаж мъжът е обособил оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана.

Открити са общо 46 растения канабис, засадени в саксии, достигнали височина до 1.30 м. Помещението било оборудвано с всичко необходимо за засаждане и последващо отглеждане на наркотика. Иззети са електрически стабилизатори, нагнетателни лампи, въздушен абсорбатор, датчици за температура и влажност на въздуха, вентилатори. В таванско помещение на постройката криминалистите открили и три полиетиленови чувала с около 3.500 кг суха листна маса, която при направения полеви наркотест също реагирала на марихуана.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано полицейско производство. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право