Разкриха оранжерия за отглеждане на канабис в дома на криминално проявен в столицата

Снимка: Архив

На 28 юли, в рамките на полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, служители на столичното Първо РУ предприели претърсване на адрес в ж.к. „Христо Смирненски”, обитаван от столичанина Р.Н./32г./ - криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици. Там те открили помещение, обособено като оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщават от МВР.

За засетите посеви били осигурени влагомери, термометри, електрическа помпа, въздуховоди с филтри, стелажи. От помещението служителите на реда иззели множество саксии със засадени растения.

Последвали процесуално-следствени действия и на втори адрес, обитаван от мъжа - в ж. к. „Гоце Делчев”. Там криминалистите намерили пластмасова кутия и полиетиленов плик, съдържащи растителна маса, дала характерната реакция на марихуана, с общо тегло 135. 55 г.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Р.Н. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. С постановление на  Софийски градски съд му е наложена мярка „домашен арест”.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право