Разкриха подател на фалшив сигнал за бомба в хотел в Горна Оряховица

Снимка: Архив

46-годишен мъж от Белоградчик е подател на злонамерено телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство в хотел в центъра на Горна Оряховица. Сигналът е получен вчера в 11,25 часа в понеделник на тел.112. Анонимен мъжки глас съобщил, че зад хотел „Раховец” в железничарския град е поставено взривно устройство.

Незабавно е създадена организация по изпълнение на плана за първоначални и неотложни действия на служителите от РУ - Горна Оряховица при сигнал за подготвен или извършен терористичен акт, както и при анонимно отправена заплаха за терористичен акт с използване на взривно устройство. Местопроизшествието е посетено от екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Района около хотела беше отцепен, а гражданите намиращи се в него евакуирани. След извършена обстойна проверка взривно устройство не беше открито и общественият ред беше възстановен. В хода на проведеното разследване е бил открит номера на телефона, от който е подаден сигнала, а по-късно и автора на обаждането – 46-годишния Б. Б. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Започнато е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони