Разкриха половин дузина контрабандисти в Пловдив

Половин дузина контрабандисти на акцизни стоки бяха разкрити през последното денонощие в Пловдивска област при специализирана полицейска акция. Служителите на Областна дирекция на МВР-Пловдив иззеха над 14 300 къса цигари, 1400 заготовки, 15 кг насипен тютюн и 8 литра алкохол без бандерол.

По случаите са образувани 4 бързи производства и 7 предварителни проверки за престъпления по чл.234 от НК. Най-голямото количество нелегални папироси – 12 280, са открити в 2 магазина в Перущица. Проверени са и 3 търговски обекта на улиците "Напредък", "Струма" и "Генерал Скобелев" в Пловдив, както и частни адреси в Брезово, Раковски, Розино и Стряма. 59-годишен пласьор на цигари без бандерол е бил засечен на улица в квартал "Запад" в Асеновград.

С наркотици пък са спипани жена и двама мъже. В четвъртък към 14 часа в района на Младежкия хълм в Пловдив служители на Второ РУ установили, че 22-годишният Ц.И. от град Баня държи в лекия си автомобил 0,435 грама марихуана. Същата вечер около 20 часа колегите им от Шесто РУ иззели от 31-годишната криминално проявена и осъждана пловдивчанка М.Г. 0,509 грама хероин и 0,213 грама марихуана.

Час по-късно на булевард "Александър Стамболийски" екип на Първо РУ спрял за проверка лек автомобил "Ауди", управляван от известния на полицията М.М. При последвал обиск у него са открити 0,353 грама марихуана и 0,896 грама амфетамин. Срещу тримата извършители са започнати бързи производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право